середу, 9 січня 2013 р.

«ЩОДЕННИК. RE:MAKE» НАРЕШТІ ПОБАЧИВ СВІТ!

От вам і перша ластівка по "Рімейку"! Будемо чекати наступних

18 грудня 2012 року у Науковій бібліотеці НПУ ім. М.П. Драгоманова відбулась довгоочікувана презентація літературно-мистецького проекту «Щоденник. Re: make».
Нагадаємо, що «Re: make…» є продовженням практики колективного написання книжки багатьма авторами одразу, і схожий за концепцією з реалізованим і виданим у 2010 році проектом «Щоденник». Автором ідеї є поет, есеїст і викладач Національного педагогічного університету імені Драгоманова - Олександр Козинець, а кураторами проекту - Сергій Русаков та Ірина Бочар. Експертами виступили Ірен Роздобудько, Андрій Кокотюха і Оксана Тищенко, вони, серед 150 авторів обрали 75, чиї тексти увійшли в видання. Три тематичні розділи: кохання, час, тіло, 7 днів на створення тексту і декілька речень для тематизації - за такими умовами створювався «Щоденник. Re: make» , кожнний з авторів якого мав продовжити попередника. На цей раз, коло дописувачів охопило всю Україну і українську діаспору Німеччини та Польщі. До «Рімейка...» було додано ще два блоки – «чоловічий» і «жіночий» авторами якого стали 12 сучасних українських письменників.
Трохи більше року знадобилося авторам проекту аби втілити задум у реальність. Восени 2012 року «Щоденник. Re: make» вже було зверстано, а у грудні, напередодні дня Св. Миколая – презентовано широкому загалу.
Атмосфера прийдешнього свята додала тепла і домашньості презентації проекту. Гості обмінювались враженнями, думками, коментарями і питаннями. Присутні мали можливість послухати історію зародження та реалізації ідеї безпосередньо від творців проекту. Хочеться зазначити, що завдяки їм, ми маємо практику створення книги формату соціальної мережі в Україні. На презентацію завітали автори з «блоку» письменників Ірина Цілик і Павло Коробчук, прочитали свої есе.
«Щоденник. Re: make» піднявся на декілька щаблів угору, порівняно зі своїм попередником. Він охопив більше коло авторів, він якісніший, професійніший, послідовніший і цікавіший. Насамкінець, він – дуже чуттєвий. І неодмінно зацікавить молодь та поціновувачів сучасної літератури своєю свіжістю і форматом.
Катерина ЕСМАНОВА


Немає коментарів:

Дописати коментар