вівторок, 10 травня 2011 р.

У КИЄВІ НАПИШУТЬ КНИГУ ЗА 24 ГОДИНИ


12—13 травня 2011 року в Інституті журналістики КНУ імені Тараса Шевченка відбудеться II Фестиваль молодих видавців під гаслом: “Штурмові загони Ґутенберґа”. Одна з найцікавіших акцій триватиме у форматі флеш-мобу і передбачає створення книжки за 24 години. Ідею запропонував літклуб “Маруся”
Студенти, які братимуть у ній участь, пройдуть усі кола книгосправи. Організатори прагнуть, щоб акція стала не разовою, а мала продовження у єднанні студентів різних напрямків навчання задля професійного втілення книжки в майбутньому. Адже головну мету фестивалю координатори вбачають у професійному єднанні молоді. Роботу молодої редакції координує професійний видавець, який має досвід у книжковій справі. Координатор виконує консультаційні функції.
«Якщо до 12 травня виявиться удвічі більше охочих, ми виготовимо дві книжки за 24 години»,— заспокоює координатор акції Дмитро Стретович.
Під час проекту учасники опиняються в «лабораторних» умовах справжньої редакції: моделюється робота за чіткими правилами і часовими рамками. Флешмоб-проект відбувається за наступним планом:
- brainstorming всіх учасників;
- визначення цільової аудиторії видавничого продукту, концепції, тематики, формату тощо;
- розподіл обов’язків і завдань;
- виконання певного виду роботу;
- презентація книги.
У результаті організатори викладуть книгу в Інтернеті у форматі pdf, яка буде доступна для скачування.
Детальніше про акцію на сайті літклубу «Маруся» – http://marusia.org.ua/tvorennya-chtyva-za-24-hodyny/

Немає коментарів:

Дописати коментар