понеділок, 25 лютого 2013 р.

ФОТОЗВІТ З ПРЕЗЕНТАЦІЇ

Як і обіцялося раніше, у розділі ФОТОГАЛЕРЕЯ ПРОЕКТІВ можна переглянути всі фото з презентації проекту 20 лютого 2013 року.

Дякуємо усім, хто був поряд з нами! А ще до вашої уваги - прем'єра пісні про "Щоденник". (муз і слова Вікторії Петрик, співавтор слів Олександр Козинець". Співає гурт "Miss five"


четвер, 21 лютого 2013 р.

ПОСТФАКТУМ...

20 лютого 2013 року в книгарні "Є" у Києві відбулася презентація "Рімейка"!

Приємно, що класичне читання текстів було розбавлене короткою постановкою театру "Вавилон" (керівник - Ірина Савченко) та презентацією пісні про "Щоденник" гурту "Miss five" (керівник - Вікторія Петрик).

А ще протягом презентації п'ятеро сміливців писали новий колективний текст. Відбувся літературний флешмоб, темою якого було освідчення, адже не так давно пройшло 14 лютого. Що з того вийшло - читайте і коментуйте нижче!

***
Очі. Чому я завжди дивлюся лише на очі? Адже так багато речей можуть привернути увагу, особливо зараз, у сторіччя яскравості речей та бажання кожного виділитись більше зовнішністю, аніж внутрішнім. Взуття, кольори одягу, модель «яблукового» знаряддя для зв*язку або прослуховування музики. Так, я, певно, просто старомодна. І ось, нові очі починають захоплювати мої, проникають в душу. Здається, вони змінюють мій колір на свій. Хто ти? Чому я вже так спокійно йду за тобою? Чому вже довіряю тобі свої руки та думки? Ось, мої очі належать твоїм вже більше місяця.
Тетяна Дорошенко
Час. Він живе, захоплює, перегортає. Почуття. Воно як старе торішнє листя обертається молодесенькою свіжою травичкою навесні. Його очі кольору смарагду. Наша зустріч трапилася цієї похмурої, засмаглої п’ятниці, коли у повітрі було чутно запах кави з кардамоном з кіоску навпроти. Не треба було задавати ані питань, ані огортати мене тим чарівним занудним поглядом. Добіса занудним. Занадто, як запах кардамону у повтрі. Вітер, він здійняв мою парасольку, і, на превеликий жаль, судилося її спіймати саме тобі. Тепер я вже не замовляю кави з кардамоном та не ношу із собою парасольки.
Роїк Олеся
«А я люблю дощ» - сказала ти мені. Я так зрадів, почувши це, я зрозумів, між наими е щось близьке. Цього мені було достатньо, щоб написати тобі ще.
Ідуть роки, на самоті, я думаю, коли зустріну, ту саму, едину, квітку. Та йдуть роки, та йдуть роки..
Ця випадкова зустріч все перевернула, тепер є в мене ти. Не знаю, доля це, чи випадковість. Скажу одне, життя прекрасне..
Олег Букін
Так.. життя прекрасне. Кожна квітка і кожна стеблинка радіє життю. Вони вміють радіти. Вони вміють любити. Любити сонце… Любити дощ. Любити день і ніч. Любити час. День.. ніч… година.. хвилина… мить..
Кожна мить важлива. Жодну мить не можна втрачати. Кожну мить потрібно любити. Навчи мене любити.. Так само як кожна квітка і кожна стеблинка вміє любити..
Олеся Далебіга
Життя прекрасне коли зранку ти всміхаєшся сонцю, а сонце тобі, кохання прекрасне коли воно навзаєм! Це ж так просто. Сказати мовчки про свої почуття. Це ж так легко. Моє серце щомиті відчуває твою присутність. Це так приємно. Лови мою частоту!
Тепер я знаю: ми народжуємося заради любові. Вона повсюди. Без неї не було б нас. Не було б всього що нас оточує.
Любити без будь яких умов.
Любити навзаєм.
Ганна Лук’яненко

______________________
Слідкуйте за нашими оновленнями та переглядайте фотозвіт з презентації!
Будемо раді вашим відгукам по проекту!




  (фото - Тарас Шинкарюк)

четвер, 14 лютого 2013 р.

20.02 о 18!


Книгарня «Є» та видавництво «Фенікс» запрошують на презентацію книжки літературно-мистецького проекту «Щоденник. Re: make» - результат колективної творчості 73 учасників з різних куточків України та 12 провідних письменників сучасності. Захід відбудеться 20 лютого.

Початок о 18:00.

У заході візьмуть участь автори текстів книжки: як відомі українські письменники, так і ті, які роблять щойно перші кроки в літературі. Театр «Вавилон» презентує невелику постановку по проекту «Рімейк». На цьому сюрпризи не завершуються, однак організатори поки тримаїють їх в таємниці.

Протягом презентації у бажаючих буде можливість спробувати себе в написанні колективного щоденника наживо і презентувати свою роботу під кінець презентації.